Alltime Blog (8) News from our restaurant

Alltime Blog

Degustare de vin ecologic - La Sapata

Va invitam la degustarea a cinci sortimente de vin produse in regim ecologic de Cramele Delta Dunarii - La Sapata. 
Evenimentul la care va invitam consta in degustarea pe parcursul a circa 2 ore a celor cinci sortimente de vinuri, acestea fiind insotite de platouri cu gustari potrivite ficarui tip de vin. Prezentarea vinurilor va fi facuta de catre Dl.Roberto Pieroni. Dupa degustare vinurile preferate se pot achizitiona la un pret promotional.

Se vor degusta urmatoarele sortimente de vin:
- Aligote
- Feteasca Regala
- Roze din Babeasca Neagra
- Merlot - Cabernet
- Babeasca Neagra

Crama Delta Dunãrii lucrează in regim ecologic acreditat o zonă plantată cu viţă de vie de 20 Ha şi are o cramă de 300 mp. Soiurile de viţă de vie sunt, pentru cel alb: Fetească Regală, Rkţitel, Riesling, Sauvignon, Muscat Ottonel şi pentru cel roşu: Merlot, Băbească, Blauer, Sangiovese.

Podgoria se numeşte Sarica Niculiţel, iar solurile nu sunt bogate, ci sunt slabe şi nisipoase, revitalizate de plante aromatice, care au proliferat anii de neglijare,deci potrivite pentru o bună producţie de vinuri de calitate.
Vinurile sunt produse de o echipa de patru viticultori si producatori din Italia, zona Umbria

Locurile se ocupa in ordinea inscrierii si sunt limitate la 25. Inscrierile se fac la restaurant Alltime. Relatii tel 0236 469034.

Read more...

Povesti interesante despre bauturi celebre

Iata care sunt cele mai interesante povesti reale din spatele a sase bauturi alcoolice celebre in lume. 1. Jack Daniel’s Toata lumea stie ca Jack Daniel’s este una dintre cele mai disponibile bauturi spirtoase la nivel mondial. Ce s-ar putea sa nu stiti este ca, este posibil sa cumparati un intreg butoi de whisky de la legendarul distilator din Tennessee. Dintr-un butoi de whisky se pot imbutelia aproximativ 252 de sticle de 750 ml whisky si costa intre 10.000 - 12.000 dolari, in functie de volumul de butoiului si impozitele aferente. Potrivit reprezentantilor Jack Daniel’s, armata americana este cel mai mare cumparator de whisky la butoi din lume. 2. Bacardi V-ati intrebat vreodata de ce legendarul producator de rom ar alege un liliac ca marca logo-ului sau? Se spune ca sotia fondatorului Don Facundo, pe nume Doña Amelia, a fost cea care a decis folosirea imaginii liliacului, observand o colonie de lilieci frugivori din apropierea distileriei din Santiago. Ea a crezut ca liliacul este un semn aducator de noroc, sanatate si fraternitate. Hotararea de a folosi acest simbol ca marca a romului Bacardi s-a dovedit a fi un succes, romul Bacardi fiind cunoscut ca „El Ron del Murcielago” sau „Romul Liliacului”. 3. Wild Turkey Bourbon Ca multe alte idei grozave, Wild Turkey Bourbon s-a nascut in urma calatoriei unui om cu unii dintre amicii lui. Potrivit companiei, presedintele executiv, Thomas McCarthy a luat cateva sticle esantion de whisky nediluat din depozit intr-o calatorie in Carolina de Sud pentru a vana curcan salbatic. Se pare ca bautura spirtoasa a fost la mare inaltime incat prietenii i-au cerut ulterior, in mod repetat, sa le mai trimita un „bourbon de curcan salbatic”. La scurt timp dupa acest incident, Wild Turkey Bourbon a lovit pe piata bauturilor alcoolice. 4. Smirnoff Smirnoff este una dintre cele mai vechi sortimente de votca din lume, cu origini ce dateaza din Rusia din anul 1860. Povestea Smirnoff isi are originile in anul 1864 in Moscova, unde Piotr Arsenyevich Smirnoff si-a deschis o distilerie si a inceput sa produca propriul brand de votca. 22 de ani mai tarziu tarul il investeste cu titlul de Furnizor al Curtii Imperiale Rusesti. In anul 1939 bautura ajunge in mainile unei companii americane care a incercat introducerea pe piata. Singura problema a fost ca americanii preferau whisky-ul si stiau foarte putin despre votca. Printr-o strategie geniala de marketing, votca Smirnoff a fost etichetata drept "whisky alb" care nu avea "nici gust, nici miros." Aceasta strategie de marketing a avut un impact urias, mai ales ca unora dintre oameni le placea sa inceapa ziua cu o bautura, dar fara teama de a mirosi ca un bar. Asa a inceput America sa indrageasca votca. 5. Hennessy Fondata in 1765, compania Hennessy a crescut si a devenit cel mare producator de coniac din lume, devenind simbol al luxului total. Compania franceza imbuteliaza mai mult de 50 de milioane de sticle in fiecare an si este un favorit printre celebritati, muzicieni, sportivi si chiar in randul unor dictatori. Conform relatarilor, cel din urma lider nord-coreean, Kim Jong, cheltuie mai mult de 800.000 dolari pe an pe Hennessy. 6. Dewar’s Se spune adesea ca putine lucruri sunt mai bune decat un scotch vechi. Deci, va puteti imagina emotia scafandrilor care au descoperit vasul Regina scufundat in lacul Huron in 1987, impreuna cu un transport de scotch Dewar’s . Se pare ca vasul s-a scufindat in timpul unui viscol in 1913. Sticlele vechi de mai bine de 100 de ani au fost introduse intr-o licitatie inchisa in anul 2013 cu scopul de a strange bani pentru Great Lakes Maritime Institute.
Read more...

Tarhonul - "regele" plantelor aromatice

Tarhonul este un arbust pitic, cu frunze late, inguste, lucioase si verzi, puternic aromat, originar din nordul indepartat al Asiei. Se gasesc doua tipuri de tarhon: tarhonul francez si tarhonul rusesc. Tarhonul francez este cel mai des utilizat, deoarece are o aroma mult mai puternica decat cel rusesc. Tarhonul este numit "Regele Plantelor" de catre francezi si pe buna dreptate. Este aroma principala in multe dintre sosurile care stau la baza preparatelor din bucataria clasica franceza, cum ar fi sosul Bèrnaise si sosul tartar. Atunci cand este cuplat cu crengute de patrunjel proaspat tocat, arpagic si asmatui, face parte dintr-un amestec traditional de condimente cunoscut sub numele de Aux Herbes Fine. Acest amestec de ierburi fine imbunatateste aroma unor preparate din oua, pui si peste si este, de asemenea, folosit ca baza pentru sosuri la salate. Din tarhon se folosesc frunzele si varfurile fragede ale lastarilor. Poate fi consumat proaspat, uscat sau congelat. Aroma puternica a acestei plante confera preparatelor un gust aparte. Se utilizeaza in cantitati mici la ciorbe si supe, sosuri sau mancare de fasole boabe. Aroma sa de anason merge bine cu feluri de mancare de tomate, in supe pe baza de rosii sau in sosuri de tomate pentru paste. Utilizat cu moderatie, tarhonul este un condiment perfect pentru peste si fructe de mare sau oua. Tarhonul este de multe ori folosit ca arome pentru legumele murate. Parfumul bogat si placut al tarhonului frantuzesc il face sa fie un adaos minunat la felurile delicate cu pui, la sosurile de smantana, maioneza sau ciuperci. Cel mai des insa se foloseste la salate. Frecvent, aromatizeaza otetul sau uleiul de masline pentru salate. In acest scop, se poate combina cu caperele. Cand utilizati tarhon in mancaruri gatite, este mai bine sa-l adaugati la final, intrucat caldura tinde sa-i diminueze aroma. Frunzele de tarhon se pot conserva si pastra in otet, imprimandu-i acestuia aroma sa inconfundabila. Sfatul bucatarilor: Crengutele de tarhon se pastreaza proaspete in frigider, invelite intr-un servet umed sau se pot usca foarte frumos, intr-o cana de pamant, in bucatarie.
Read more...

E important sa bem apa dimineata, imediat ce ne dam jos din pat

Apa este un nutrient esential pentru viata. Corpul nostru depinde de apa pentru fiecare reactie chimica ce are loc. Ea dizolva si transporta substantele asimilate si dezasimilate, mentine constanta concentratia sarurilor in organism si, evaporandu-se pe suprafata corpului, ia parte la reglarea temperaturii. Este un secret cunoscut de mult ca apa bauta de indata ce te ridici din pat, adica inainte de a manca ceva, este o modalitate buna de a purifica sistemul intern. Cel mai important lucru este ca ajuta la curatirea colonului, care permite o mai buna absorbtie a substantelor nutritive din diverse alimente. Acest tratament traditional ayurvedic are multe alte beneficii, dar noi enumeram doar 5 dintre cele mai importante: # 5 – Ajuta la cresterea absorbtiei nutrientilor: apa potabila bauta pe stomacul gol curata colonul, ceea ce face permite o mai buna absorbtie a nutrientilor; # 4 – Creste productia de celule noi: Sangele nostru este compus din aproximativ 83% apa, in timp ce tesutul muscular slab este de aproximativ 75% apa. Consumul de apa dimineata imediat ce ne sculam din pat, contribuie la cresterea productiei de celule sangvine dar si a celulelor musculare. # 3 – Ajuta la scaderea in greutate: Credeti sau nu, bautul dimineata a aproximativ 2 pahare de apa va stimula metabolismul organismului cu pana la 24%! # 2. Hidrateaza pielea din interior, facand-o mult mai tanara: Nu este o coincidenta ca apa se mai numeste si elixirul tineretii, intrucat contribuie la eliminarea toxinelor din sange, care ajuta la mentinerea hidratarii, facand pielea stralucitoare si neteda. Acest lucru va ofera un aspect mai tineresc, si-a lungul timpului, reduce vizibil semnele de imbatranire. # 1. Contribuie la echilibrarea sistemului limfatic: De ce? Deoarece sistemul limfatic este compus din 96% apa. Sistemul limfatic este prima linie de aparare a organismului si actioneaza ca un sistem de drenaj al corpului uman. Stiati ca? Organismul copilului nou-nascut contine 71% apa, al adolescentului 69%, al omului matur 63%? Omul in varsta are numai 58% apa. Creierul este 85% apa. Planeta noastra contine 80% apa.
Read more...

De ce sa consumam somon

Somonul este pestele care aduce cea mai mare cantitate de Omega 3 si se caracterizeaza prin carnea rosie sau portocalie.
Consumul de doua sau trei portii de peste pe saptamana contribuie la imbunatatirea sanatatii si prevenirea anumitor boli. Somonul este unul dintre tipurile cele mai nutritive de peste, intrucat contine fier, zinc, niacina, vitamina B6 si vitamina B12, pe langa o intreaga serie de alte elemente nutritive de care aveti nevoie pentru o sanatate buna.

Read more...

Beneficiile cojii de portocala

Cu totii stim ca cele mai multe beneficii ale consumului de fructe le obtinem din coaja; Totusi de la citrice se consuma doar pulpa (miezul), coaja fiind necomestibila, chiar otravitoare in unele cazuri, asa ca ne-am gandit sa cautam si sa vedem la ce ne-ar folosi cojile de portocale.

Read more...

Pepenii - sarbatoare de vara

Pepenii au fost cultivati si utilizati din vremuri stravechi. Pepeni de forme mici au fost cultivati de catre egipteni, greci si romanii, si au fost folositi la gatit. Cu toate acestea, este posibil ca pepenii cultivati si consumati in aceasta perioada sa nu fie fost la fel de dulci ca pepenii cultivati astazi.

Read more...
Subscribe to this RSS feed